Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας αριθμός προσωπικός και μοναδικός.

    
 Βιβλίο «Αποκάλυψης»,  κεφ. ΙΓ/13, εδ. 16-18.
  
16 Και έκαμνε πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους και τους πλουσίους και τους πτωχούς και τους ελευθέρους και τους δούλους, να λάβωσι χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών,
17 και να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση, ειμή ο έχων το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού.
18 Εδώ είναι η σοφία όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός αυτού είναι χξς [666].

               ΣΧΟΛΙΑ.

    Καθημερινή είναι πλέον η αναφορά όλων των μέσων ενημέρωσης στην οικονομική κρίση των ημερών μας, Ελληνική, Ευρωπαϊκή, παγκόσμια κρίση. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες τα στοιχεία της απορίας, της πικρίας, τους φόβου, της αγανάκτησης δεσπόζουν παντού και είναι τα πρώτα που συναντά κανείς. Υπάρχει η άγνοια, η καθημερινή αβεβαιότητα, που δημιουργεί έντονες συζητήσεις και ποικίλα συναισθήματα στους ανθρώπους.
    Είναι φανερό ότι όλα αυτά που συμβαίνουν αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου, ευρύτερου σχεδίου με βαθύτερο προσανατολισμό και συγκεκριμένη επιδίωξη. Το μυαλό των ανθρώπων θα πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι μόνιμα απασχολημένο και όχι απαραίτητα με τα σημαντικότερα και τα σοβαρότερα θέματα της ζωής. Επιδιώκεται απ’ όλα τα μέσα και τους τρόπους επικοινωνίας, ν’ απασχολούνται οι άνθρωποι, να μοχθούν, να γεμίζει ο ορίζοντάς τους με θολά, γκρίζα σύννεφα, ανησυχίες, προβλήματα, αδιέξοδα, ενώ από την άλλη πλευρά ανενόχλητα να εξυπηρετούνται άλλα σχέδια αφανή και υποχθόνια, που δε μπορεί να τα συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους. Oι εντάσεις, οι διαμαρτυρίες, οι αντιδράσεις, η καχυποψία, οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις των ανθρώπων, για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, δυσκολεύουν αφάνταστα και καθυστερούν τις εξελίξεις για τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων, οι οποίες θα πρέπει να είναι γρήγορες, αποτελεσματικές και χωρίς θόρυβο.
    Είναι γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα και άλυτα προβλήματα που για πάρα πολλά χρόνια συζητούνται όπως είναι η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, οι οικονομικοί παράδεισοι, οι αποδείξεις που κόβονται ή δεν κόβονται συνήθως, τ’ αδήλωτα, τα παράνομα, τα μαύρα.... Κάτω από το βάρος όλων αυτών των καταστάσεων οι οικονομίες των χωρών γονατίζουν, ενώ στις μέρες μας τα προβλήματα διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται. Πέραν των ανωτέρω υπάρχουν και πολλοί άλλοι τομείς στους οποίους είναι αναγκαίο να μπει μία τάξη, όπως είναι η ανασφάλιστη εργασία, η εισφοροκλοπή, το ξέπλυμα του παράνομου χρήματος, η διακίνηση χρημάτων που δεν είναι δηλωμένα και για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει, ούτε την προέλευσή τους αλλά ούτε και τον προορισμός τους. Όλοι συμφωνούν ότι κάτι ουσιαστικό θα πρέπει να γίνει για να μπει επιτέλους μία τάξη και μία σειρά. Κατά καιρούς λαμβάνονται κάποια μέτρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τα οποία όμως είναι φτωχά, περιορισμένα και ως εκ τούτου δεν έχουν σημαντικά αποτελέσματα. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες το “θηρίο” της διαφθοράς παραμένει ανίκητο. Αυτό που όλοι πιστεύουν είναι ότι πρέπει το κακό να χτυπηθεί στη ρίζα του, εκεί που γεννιέται και με τρόπο αποτελεσματικό, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί πλήρως.
     Άραγε ποια να είναι η λύση για την επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία και την οδηγούν σε αδιέξοδα; Ακούγεται παράξενο και απλοϊκό ίσως, αλλά είναι το μεγάλο ζητούμενο των ημερών μας. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μεγάλο όπλο, το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για τον πλήρη έλεγχο όλων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων είναι ένας αριθμός. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή θ’ ακουστεί η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για έναν «αριθμό - ταυτότητα» που θα πρέπει να λάβει κάθε άνθρωπος. Σε πολλούς θα φανεί λογικό, προσιτό, σε τίποτα μεμπτό και έτσι πολλοί ακόμα και απ’ αυτούς που επικαλούνται το Όνομα του Χριστού θ’ απλώσουν το χέρι τους με ευκολία και χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό για να τον λάβουν.
     Θα πρόκειται για έναν αριθμό αυστηρά προσωπικό, που θα συνοδεύει τον άνθρωπο από το πρώτο κλάμα στο μαιευτήριο μέχρι την ώρα που θα αφήσει την τελευταία του πνοή, αλλά και μετά το θάνατό του. Θα καταλάβετε αμέσως το γιατί. Στην καθημερινή μας ζωή ο καθένας μας, για να μπορεί να κινείται και να συναλλάσσεται, έχει ανάγκη να κάνει χρήση κάποιων απολύτως αναγκαίων αριθμών. Με τους αριθμούς αυτούς διεκπεραιώνουμε όλες τις συναλλαγές μας. Τέτοιοι αριθμοί είναι το ΑΦΜ για τα φορολογικά μας, το ΑΜΚΑ για τα ασφαλιστικά μας, ο ΑΔΤ, αριθμός ταυτότητας, οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών μας, των καρτών μας και ορισμένοι άλλοι για τον καθένα. Αυτοί οι αριθμοί είναι κάτι σαν ταυτότητα για το συγκεκριμένο άτομο. Η ταυτότητα ξεχωρίζει το άτομο από τους υπόλοιπους ανθρώπους μέσα στην ίδια χώρα, ή και σε όλο τον κόσμο.
      Με βάση αυτόν τον αριθμό – ταυτότητα - κάποιο υπεύθυνο και εξουσιοδοτημένο άτομο θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την εικόνα μας στον υπολογιστή, να διαπιστώσει τις υποχρεώσεις μας, να γνωρίσει τις δυνατότητές μας, τις συνήθειές μας, τη συνέπειά μας και γενικά την εν γένει κατάστασή μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Στον τρόπο ελέγχου που ισχύει μέχρι σήμερα είναι φανερό ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Δεν μπορεί κάποιος να έχει την πλήρη εικόνα κάποιου ανθρώπου. Μπορεί να την έχει αποσπασματικά και κατά ειδικές περιπτώσεις. Επομένως δεν μπορεί κανένας να ελεγχθεί πλήρως, αφού τα ασφαλιστικά του βρίσκονται σε άλλα αρχεία, η εικόνα των καθημερινών συναλλαγών του σε άλλα, η οικονομική του κατάσταση φαίνεται από άλλα δεδομένα. Θα έχετε προσέξει ότι για κάποιες συναλλαγές σας ζητούν το ΑΦΜ σας, σε άλλες τον αριθμό της ταυτότητάς σας, αλλού το ΑΜΚΑ σας ή τον αριθμό διαβατηρίου ή ακόμα και το δίπλωμα οδήγησης ή τον αριθμό των πινακίδων του αυτοκινήτου.
     Με τους τρόπους αυτούς είναι φανερό ότι δε δαμάζεται το θηρίο της φοροκλοπής, της εισφοροδιαφυγής, της διακίνησης παράνομου χρήματος κλπ. Μόνο αν και όταν συνδεθούν όλα τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη της χώρας - και αργότερα της Ευρώπης και κάποια στιγμή του κόσμου όλου – κάτω από έναν αυστηρά προσωπικό και μοναδικό για κάθε πολίτη αριθμό, θα μπορεί να εμφανίζεται η πλήρης εικόνα του, να ελέγχονται πλήρως οι δραστηριότητές του και να είναι άμεσα, ακριβή και ασφαλή τα στοιχεία που παρέχονται. Για παράδειγμα σκεφτείτε το ονοματεπώνυμό μας. Πρακτικά δε μπορεί να γίνει καμία συναλλαγή, οποιασδήποτε μορφής χωρίς αυτό. Όμως αν πεις Μαρία, Χρήστος, Γιάννης, έχεις καλύψει τον πληθυσμό της μισής Ελλάδας. Αν έχεις επίθετο “Παπαδόπουλος”, είσαι ένας ανάμεσα σε μερικές χιλιάδες συμπολίτες σου. Ακόμα και το πατρώνυμο ή και το μητρώνυμο να επιστρατευθεί, πάλι δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ένας μοναδικός αριθμός με ανάλογα ψηφία, που μπορεί εύκολα να μπει σε μια γιγάντια βάση δεδομένων, να συλλέξει όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου από την ημέρα που γεννήθηκε, φαίνεται ο ασφαλέστερος και ακριβέστερος τρόπος καταγραφής, διασταύρωσης και ελέγχου κάθε δραστηριότητα της ζωής ενός ατόμου.
     Μια τέτοια δραστηριότητα, ένα τέτοιο “ηλεκτρονικό φακέλωμα”, που θα δίνει τη δυνατότητα γρήγορης και άμεσης γνώσης όλων των προσωπικών μας στοιχείων σε κάποιες αρχές ή πρόσωπα, σίγουρα θα έχει μια αρνητική αντίδραση από πολλούς ανθρώπους και θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το θέμα θα λέγαμε ότι μπορεί να ξεπεραστεί σχετικά εύκολα, καθώς από τα Μ.Μ.Ε. θα εξηγείται στους πολίτες πόσα χρήματα δαπανώνται από το δικό του εισόδημα για την καταπολέμηση της εισφοροκλοπής, πόσο αδάμαστο θηρίο είναι η φοροδιαφυγή, πόσο κοστίζει σε κάθε άνθρωπο να συντηρεί αναποτελεσματικά συστήματα ελέγχου, τότε πρόθυμα οι άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα συμφωνήσουν και θ’ αποδεχθούν, χωρίς διαμαρτυρία το μοναδικό προσωπικό αριθμό, τόσο για τον εαυτόν τους όσο και για τα μέλη της οικογένειάς του.
    Ταυτόχρονα θα προβάλλεται, κατά κόρον, ότι με τα χρήματα που θα προκύψουν από τον εντοπισμό και την πάταξη της φοροδιαφυγής θα υπάρχει δυνατότητα να βελτιωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να γίνουν επενδύσεις σε αναγκαία έργα υποδομής, που σήμερα δαπανώνται, για να κυνηγούν τους «γνωστούς – άγνωστους» φοροφυγάδες με πολύ φτωχά αποτελέσματα. Ο κόσμος αυτός κάτω από την πίεση και την ασφυκτική προπαγάνδα θα πιστέψει ότι μια "ψηφιακή, μοναδική, προσωπική, αδιάβλητη ταυτότητα", στην οποία θα εμφανίζεται ένα προσωπικός αριθμός, είναι απολύτως απαραίτητη γι’ αυτόν. Μάλιστα πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αυτή «δε θα μπορεί ούτε να πουλάει, ούτε να αγοράζει οτιδήποτε» (Αποκάλυψη ΙΓ/13: 17). Ουσιαστικά χωρίς αυτή δε θα υπάρχει σαν άτομο πάνω στον πλανήτη.
    Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες αυτός ο απογοητευμένος και βαθιά προδομένος κόσμος θ’ απλώσει πρόθυμα το χέρι του, για να αποκτήσει αυτόν τον μοναδικό αριθμό, γιατί θα πιστέψει ότι έτσι θα μπορέσουν οι ιθύνοντες να εντοπίσουν όλους όσους ροκανίζουν αλύπητα και άνομα το βιός τους και τον κόπο τους. Θα πιστέψει πως, όταν αυτό συμβεί, όλα θ’ αλλάξουν και η γη θα μεταμορφωθεί σε έναν καινούργιο παράδεισο. Κάτω απ’ αυτές τις μεγαλόστομες διακηρύξεις οι αντιδράσεις του κόσμου εύκολα θα καμφθούν και οι φόβοι των ανθρώπων με τους κατάλληλους χειρισμούς θα καθησυχάσουν.
      Αυτός ο ένας, ο μοναδικός, ο ισόβιος, προσωπικός αριθμός θα είναι πιο πάνω και από το ονοματεπώνυμό μας. Θα συνοδεύει κάθε μας συναλλαγή, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες της καθημερινής μας ζωής, όπως είναι θέματα υγείας, ταξίδια, διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, επενδύσεων, εισοδημάτων από διάφορες πηγές κλπ. Χωρίς αυτό τον αριθμό δε θα μπορείς ούτε στο μισθό σου να έχεις πρόσβαση και βεβαίως δε θα μπορείς "ούτε να αγοράζεις, ούτε να πουλάς".  
      Ο προσωπικός αριθμός, με την υπάρχουσα τεχνολογία θα μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα «χάραγμα» επάνω στο σώμα μας, ώστε να είναι πιο ασφαλής και να μειωθούν οι απώλειες, οι αλλοιώσεις, η παραχάραξη των στοιχείων κλπ. Και βέβαια δεν υπάρχει πιο ασφαλές σημείο να γίνει η χάραξή αυτού του αριθμού πάνω στο σώμα μας από το χέρι μας ή το μέτωπό μας, για να είναι πιο εύκολα αναγνώσιμος ο μοναδικός αυτός αριθμός από τα ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα, όπως είναι λ.χ. το σκάνερ.
    Πρέπει να το καταλάβουμε ότι στις ημέρες μας οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ μεγάλους ρυθμούς και μάλιστα σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Το ένα είναι το επιφανειακό, για «ευρεία κατανάλωση», από τον κόσμο γύρω μας, προκειμένου να υπάρχει κάτι για να τους απασχολεί, να κουβεντιάζουν, να σχολιάζουν, πάνω απ’ όλα να φοβούνται, να διχάζονται και να μάχονται ο ένας τον άλλον. Στην καθημερινή μας ζωή όλα αυτά που μας απασχολούν τα λέμε, κρίση, οριζόντια μέτρα, περικοπές, συντάξιμα χρόνια, μνημόνια, χρεοκοπία, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και άλλα. Όλα αυτά συμβαίνουν για να φτωχοποιείται ο κόσμος, ν’ απασχολείται, να γεμίζουν τις εκπομπές τους οι δημοσιογράφοι, να πουλάνε οι εφημερίδες κλπ. Το άλλο επίπεδο είναι που έχει και τη μεγάλη σημασία. Πίσω απ’ όλα αυτά τα τεκτενόμενα υπάρχει μία διάνοια που κινεί τα νήματα, υπάρχει ένα σχέδιο, μία στρατηγική με συγκειμένους στόχους. Υπάρχουν δυνάμεις, που χρησιμοποιούνται, για να πραγματοποιήσουν σκοτεινά, σατανικά σχέδια πάνω στον κόσμο μας.
      Το μεγάλο μειονέκτημα της εποχής μας είναι ότι πάνω στον κόσμο δεν υπάρχουν πλέον στιβαροί, αληθινοί, αποφασιστικοί ηγέτες. Οι ηγέτες των κρατών στις ημέρες μας είναι τελείως ανίκανοι, μέτριοι, παντελώς αδύναμοι, βουτηγμένοι μέσα στα πάθη και τις αδυναμίες τους. Κυβερνούν έναν κόσμο που νοιώθει πολύ βαθιά προδομένος, που καθημερινά βυθίζεται στο χάος, που είναι απελπισμένος, πληγωμένος, πικραμένος. Ένας κόσμος ο οποίος με όλο του το «είναι» περιμένει να έρθει από κάπου «λύτρωση», να φανεί κάποιος ισχυρός «λυτρωτής», που θα επαναφέρει τα πράγματα στη σωστή τους θέση, που θα βάλει μία τάξη πάνω στον άτακτο κόσμο μας. Όλες οι σύγχρονες εξελίξεις οδηγούν στην εμφάνιση αυτής της μεγάλης μοναδικής προσωπικότητας.
      Πίσω απ' όλο αυτό το σχέδιο που εξελίσσεται υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο και υπάρχει και συγκεκριμένος στόχος που είναι η δήθεν «λύτρωση» των ανθρώπων από έναν «χαρισματικό λυτρωτή» που φανατικά θα τον ακολουθήσουν οι μάζες των ανθρώπων καθώς θα υπόσχεται, συνεργασία των λαών, πρόοδο, ευημερία και πάνω απ’ όλα παγκόσμια ειρήνη. Τα σχέδιά του όμως στην πράξη θα είναι τελείως διαφορετικά. Θα παγιδεύσει τους ανθρώπους και σύντομα θα τους οδηγήσει στον αλληλοσπαραγμό και την αιώνια απώλεια. Αυτό θα συμβεί επειδή στην κυριολεξία θα λειτουργεί με την έμπνευση και την καθοδήγηση του σατανά!
    Όλα αυτά που θα συμβούν δε θα γίνουν τυχαία. Έχει προηγηθεί η άρνηση των ανθρώπων να δεχτούν τον Ιησού Χριστό Σωτήρα, Λυτρωτή και Κύριο στη ζωή τους και αυτό ακριβώς θα είναι και το κριτήριο της κρίσης του Θεού: «Και αύτη είναι η κρίσις, ότι το φως ήλθεν εις τον κόσμον, και οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φώς διότι ήσαν πονηρά τα έργα αυτών» (Ιωάννης Γ/3: 19). Ο Κύριος είχε πει στους μαθητές Του: «Εγώ ήρθα στο όνομα του Πατέρα μου, και δεν με δέχεστε αν έρθει άλλος στο δικό του όνομα, εκείνον θα τον δεχθείτε» (Ιωάννης Ε/5: 43).
     Το πρόσωπο αυτό, "ο αναμενόμενος σωτήρας των ανθρώπων" που θ’ αντλεί τη δύναμή του από τον Σατανά θα έχει ως σκοπό του να οδηγήσει τους ανθρώπους στη λατρεία του προσώπου του και του δικού του συστήματός. Κάποια στιγμή, όταν θα έχει στήσει τη βασιλεία του και το βασίλειο της ανομίας του, όπως αυτός το επιθυμεί, τότε θα αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα, για να εξοντώσει όσο πιο πολλούς ανθρώπους μπορεί, γιατί ο διάβολος μας λέει ο Λόγος του Θεού είναι «ο απαρχής ανθρωποκτόνος» (Ιωάννης Η/8: 44). Μισεί το Θεό και μισεί και τον άνθρωπο, που είναι δημιούργημά Του, που έχει γραμμές και δώρα από τον ίδιο το Θεό μέσα του. Έτσι λοιπόν καθώς η απελπισία, τα αδιέξοδα των λαών θα γιγαντώνονται, καθώς η ανεπάρκεια των πολιτικών και γενικά των διοικούντων θ’ αυξάνεται, το σύστημα για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων θα προβάλει το δικό του σχέδιο λύτρωσης αναδεικνύοντας έναν «λυτρωτή της ανθρωπότητας». Θα πρόκειται για έναν άνθρωπο, σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν σήμερα, επίλεκτο, προικισμένο, χαρισματικό, διανοούμενο, που θα εκφράζει και θα υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία τα σχέδιά του.
      Ο αιώνιος και αψευδής Λόγος του Θεού μας πληροφορεί ότι το τέλος όλων είναι πολύ πιο κοντά απ' όσο εμείς νομίζουμε. «Πάντων το τέλος επλησίασε» (Α’ Πέτρου Δ/4: 7). Τούτα πραγματικά είναι λόγια αλήθειας, παρηγοριάς και αγάπης του Θεού για όσους μείνουν άγρυπνοι και παραμείνουν στην πίστη. Παρατηρώντας σωστά τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας θα διαπιστώσουμε ότι και οι γνήσιοι πιστοί του Χριστού ακριβώς το ίδιο περιμένουν, «Λύτρωση από έναν Λυτρωτή», αλλά από μια άλλη κατεύθυνση, με άλλο προσανατολισμό και τελείως διαφορετική αιώνια κατάληξη. Πρόκειται για τον ερχόμενο Κύριο Ιησούς Χριστό, τον Οποίον ο Λόγος του Θεού παρουσιάζει ως: «τον αρχηγόν και τελειωτήν της πίστεώς μας» (Εβραίους ΙΒ/12: 2) και για τον Οποίον αναφέρει: «Και δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η σωτηρία διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό την ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν» (Πράξεις Αποστόλων, κεφ. Δ/4, εδ. 12).
     Ο «Ένας», ο δικός μας Λυτρωτής τον οποίον περιμένουμε να έρθει από τον ουρανό είναι ο Αναστημένος και Δοξασμένος Ιησούς Χριστός, ο Μόνος που μπορεί να λυτρώσει τον άνθρωπο από την ενοχή της αμαρτίας (Μάρκος Β/2: 10) και να τον σώσει αιώνια (Α’ Ιωάννου Ε/5: 11). Αυτός είναι το «Άλφα» και το «Ωμέγα», η Αρχή και το Τέλος, «ο ζων που έγινε νεκρός και ιδού είναι ζων εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκάλυψη Α/1: 18). Ένα ολόκληρο σατανικό σύστημα προσπαθεί να Τον μιμηθεί, να Τον αλλοιώσει, να παραποιήσει τη σωτηρία Του, «να πλανήσει αν είναι δυνατόν και τους εκλεκτούς» (Μάρκος ΙΓ/13: 20). Ο Λόγος του Θεού μας προειδοποιεί: «Διά τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι, διότι καθ' ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου» (Ματθαίος ΚΔ/24: 44). Η καρδιά μας είναι δοσμένη σ’ Αυτόν τον ερχόμενο Βασιλιά και Κύριό μας καθώς και στον "Νέο Ουρανό και τη Νέα Γη" που μας έχει ετοιμάσει στη Βασιλεία Του (Β’ Πέτρου Γ/3: 13). Σ’ εκείνον τον κόσμο που θα ζει μέσα στην παρουσία του Θεού, η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η δόξα, η αγιότητα, η καθαρότητα θα κατοικούν αιώνια.
      Τούτες τις ημέρες και τούτες τις ώρες που ζούμε ο Κύριος μας καλεί να μείνουμε στην πίστη και τον αγιασμό μέχρι τέλους. Ας προσέξουμε, να μη βιαστούμε στις επιλογές μας, να μην παρασυρθούμε από τα φαινόμενα, να μη λυγίσουμε από τα γεγονότα, αλλά να μείνουμε πιστοί έως τέλους. «Ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθεί» (Ματθαίος ΚΔ/24: 13). Ο Λυτρωτής έρχεται, η Λύτρωση για τους πιστούς πλησιάζει, τα σημεία των καιρών βοούν, τα βήματά Του ακούγονται. «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα ανάξιος δε πάλιν, ον ευρήσει ραθυμούντα». ---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου