Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

         ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. 

       Ολόκληρη η επίγεια διακονία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού καθώς και ο τρόπος με τον οποίον ο Θεός εργάζεται μέχρι σήμερα, (Ιωάννης Ε : 17), για να σώσει την ξεπεσμένη ανθρωπότητα, εξ αιτίας της αμαρτίας, είχαν ειπωθεί από τους προφήτες, εκατοντάδες χρόνια πριν. Μέσα απ’ αυτές, θα δούμε τι ακριβώς είχε προφητευτεί σχετικά με τη γέννησή Του :

 -- Θα γεννηθεί στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας (Μιχαίας Ε : 2) -- 780 – 700 π.Χ.
 Και συ, Βηθλεέμ Εφραθά, η μικρά ώστε να ήσαι μεταξύ των χιλιάδων του Ιούδα, εκ σου θέλει εξέλθει εις εμέ ανήρ διά να ήναι ηγούμενος εν τω Ισραήλ του οποίου αι έξοδοι είναι απ' αρχής, από ημερών αιώνος.
 -- Θα γεννηθεί από Παρθένο (Ησαϊας Ζ : 14) -- 780 – 700 π.Χ.
 Διά τούτο ο Κύριος αυτός θέλει σας δώσει σημείον ιδού, η παρθένος θέλει συλλάβει και γεννήσει υιόν, και θέλει καλεσθή το όνομα αυτού Εμμανουήλ.
-- Θα ονομαστεί Θεός ισχυρός, θαυμαστός, σύμβουλος, άρχων Ειρήνης (Ησαϊας Θ : 6).
Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης.
-- Θα είναι ο ερχομός του Θεού, ανάμεσα στους ανθρώπους {Εμμανουήλ} (Ησαϊας Ζ : 14). 
Διά τούτο ο Κύριος αυτός θέλει σας δώσει σημείον ιδού, η παρθένος θέλει συλλάβει και γεννήσει υιόν, και θέλει καλεσθή το όνομα αυτού Εμμανουήλ.
-- Θα έρθει πριν καταστραφεί ο δεύτερος Ναός της Ιερουσαλήμ (Αγγαίος Β : 7-9) – 500 π.Χ. 
Και θέλω σείσει πάντα τα έθνη, και θέλει ελθεί ο εκλεκτός πάντων των εθνών, και θέλω εμπλήσει τον οίκον τούτον δόξης, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων. Εμού είναι το αργύριον και εμού το χρυσίον, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων. Η δόξα του εσχάτου τούτου οίκου θέλει είσθαι μεγαλητέρα της του πρώτου, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων και εν τω τόπω τούτω θέλω δώσει ειρήνην, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων.
-- Θα λατρευτεί από βασιλείς, που θα έρθουν από την Ανατολή (Ψαλμός ΟΒ : 10-11) – 1000 π.Χ.
 Οι βασιλείς της Θαρσείς και των νήσων θέλουσι προσφέρει προσφοράς οι βασιλείς της Αραβίας και της Σεβά θέλουσι προσφέρει δώρα.  Και θέλουσι προσκυνήσει αυτόν πάντες οι βασιλείς πάντα τα έθνη θέλουσι δουλεύσει αυτόν.
 -- Θα φύγει στην Αίγυπτο, απ’ όπου ο Θεός θα τον μετακαλέσει (Ωσηέ ΙΑ : 1) – 700 π.Χ.
Ότε ο Ισραήλ ήτο νήπιον, τότε εγώ ηγάπησα αυτόν και εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου.
 -- Πριν από την δημόσια δράση Του, θα παρουσιαστεί ο Πρόδρομος (Ησαϊας Μ : 3). 
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, Ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου. ευθείας κάμετε εν τη ερήμω τας τρίβους του Θεού ημών.
 -- Θα απευθυνθεί κυρίως προς τους «ταπεινούς & συντετριμμένους την καρδίαν» (Ησαϊας ΞΑ: 1-3).
1 Πνεύμα Κυρίου του Θεού είναι επ' εμέ, διότι ο Κύριος με έχρισε διά να ευαγγελίζωμαι εις τους πτωχούς με απέστειλε διά να ιατρεύσω τους συντετριμμένους την καρδίαν, να κηρύξω ελευθερίαν εις τους αιχμαλώτους και άνοιξιν δεσμωτηρίου εις τους δεσμίους 2 διά να κηρύξω ενιαυτόν ευπρόσδεκτον του Κυρίου και ημέραν εκδικήσεως του Θεού ημών διά να παρηγορήσω πάντας τους πενθούντας 3 διά να θέσω εις τους πενθούντας εν Σιών, να δώσω εις αυτούς ώραιότητα αντί της στάκτης, έλαιον ευφροσύνης αντί του πένθους, στολήν αινέσεως αντί του πνεύματος της ακηδίας διά να ονομάζωνται δένδρα δικαιοσύνης, φύτευμα του Κυρίου, εις δόξαν αυτού.
 -- Το κήρυγμά Του θα συνοδεύται από έκτακτα σημεία θεραπείας τυφλών, χωλών, κωφών, ασθενών (Ησαϊας ΛΕ : 5).
 Τότε ο χωλός θέλει πηδά ως έλαφος και η γλώσσα του μογιλάλου θέλει ψάλλει, διότι εν τη ερήμω θέλουσιν αναβλύσει ύδατα και ρεύματα εν τη ερημία. Και η ξηρά γη θέλει κατασταθή λίμνη και η διψώσα γη πηγαί ύδατος εν τη κατοικία των θώων, όπου εκοίτοντο, θέλει είσθαι χλόη μετά καλάμων και σπάρτων.
 -- Θα γίνει αντικείμενο άδικου μίσους από το λαό Του (Ψαλμός ΝΕ : 12-14). 
 12 Επειδή δεν με ωνείδισεν εχθρός, το οποίον ήθελον υποφέρει δεν ηγέρθη επ' εμέ ο μισών με• τότε ήθελον κρυφθή απ' αυτού 13 Αλλά συ, άνθρωπε ομόψυχε, οδηγέ μου και γνωστέ μου 14 οίτινες συνωμιλούμεν μετά γλυκύτητος, συνεπορευόμεθα εις τον οίκον του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου